Politiet sænker beredskabsniveauet

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk


Dansk politi sænker i dag sit interne beredskabsniveau fra ‘markant forhøjet beredskab’ til ‘forhøjet beredskab’. Det sker ud fra en generel vurdering af sikkerhedssituationen i Danmark.

På grund af den uafklarede situation i en række europæiske lande efter terrorangrebet i Paris i november forøgede dansk politi sin interne parathed fra ‘forhøjet beredskab’ til ‘markant forhøjet beredskab’ den 17. november 2015. Det er første gang, at dansk politi er gået op i det næsthøjeste beredskabsniveau. Efter næsten en måned på dette høje niveau har Rigspolitiet besluttet, at politiet igen går et trin ned til det tredje højeste niveau.

– Vi følger hele tiden situationen og efter en samlet vurdering – herunder drøftelser med Politiets Efterretningstjeneste – mener vi, at politiet kan håndtere den aktuelle situation med et ‘forhøjet beredskab’ som før den 17. november, siger chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Jørn Aabye.

Rigspolitiet vil fortsat vil følge udviklingen tæt i forhold til politiets beredskab, tilføjer chefpolitiinspektøren og henviser til, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) fortsat vurderer, at terrortruslen mod Danmark er ‘alvorlig’.

Borgerne vil næppe bemærke forandringer, da ændringen alene handler om politiets beredskabsniveau.

Fakta:
Politiets beredskabsniveauer
1) Dagligt beredskab
2) Let forhøjet beredskab
3) Forhøjet beredskab
4) Markant forhøjet beredskab
5) Fuld etableret beredskab

Kilde: Rigspolitiet