ØV! Danmark ude af VM efter sand gyser

af

Det var en nervepirrende kvartfinale der efter forlænget spilletid endte med dansk exit fra VM i håndbold.

Danmark kom bagud fra start og det stærke rumænske hold havde ikke problemer med at holde de danske piger lidt på afstand.

Ved pausen var stillingen 13-10 til rumænerne og Danmark altså bagud med tre mål. Seks af dem var scores af rumænernes stærke Neagu.

Efter pausen lykkedes det Danmark at udligne til 13-13. Men et par hårde udvisninger til danskerne gav Rumænien et tre måls føring og så måtte de rød/hvide igen kæmpe for at holde trit.

Cristina Neagu styrede kampen og scorede sit niende mål til 18-15 i rumænsk favør. Danmark indhendtede rumærne ved 19-19 og igen ved 24-24. Men hver gang måtte der kæmpes hårdt for at komme op på siden.

I kampens sidste sekund fik Rumænien tilkendt et straffekast ved stillingen 27-27 og et rumænsk mål kunne afgøre kampen. Men Rikke Poulsen tog bolden og dermed måtte holdende ud i to gange fem minutters forlænget spilletid.

Efter 61 minutter og 14 sekunder løkkedes det Anne Mette Hansen at bringe Danmark foran, men da det blev tid til at bytte banehalvdel var Danmark igen bagud med et enkelt mål.

Da slutsignalet lød, var stillingen 31-30 til Rumænien som dermed skal møde Norge i semifinalen. Danmark skal derimod spille mod Montenegro – igen – og det gælder placeringerne fra 5. – 8. pladsen.