58-årig erkender: Blev bankrøver fordi han blev nægtet kontanthjælp

af

En 58-mand fra København fik i dag ved Retten i Svendborg en såkaldt straksdom på 1 år og 3 måneders fængsel for bankrøveri.

Røveriet fandt sted kort efter klokken 11 mandag mod Danske Bank på Nørregade i Nyborg. Røveren flygtede efterfølgende til fods og blev kort efter anholdt af en politipatrulje på Ladegårdsvej – et par km fra banken.

Den 58-årige blev fremstillet i grundlovsforhør i dag og her erkendte han sig skyldig. Han forklarede, at han begik røveriet på grund af akut penge mangel, efter han havde fået afslag på kontanthjælp og nu stod uden bolig.

Sagen kunne dermed afgøres under grundlovsforhøret.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev derefter fængslet med henblik på straksafsoning af dommen.