Danskerne hjælper gerne verdens fattigste

,

af

Folkekirkens Nødhjælp arbejder blandt andet på at forbedre flygtninges vilkår i de såkaldte nærområder, at sikre tørketruede etiopiske bønder bedre høst og at styrke kasteløses rettigheder i Nepal. Foto: Anna Kåri
Folkekirkens Nødhjælp arbejder blandt andet på at forbedre flygtninges vilkår i de såkaldte nærområder, at sikre tørketruede etiopiske bønder bedre høst og at styrke kasteløses rettigheder i Nepal.
Foto: Anna Kåri
Danskernes vilje til at hjælpe verdens fattigste er stor. I 2015 har danskerne indtil nu givet 23 mio. kroner mere til Folkekirkens Nødhjælps arbejde end i 2014.

– Vi er meget taknemmelige for den voksende støtte til vores arbejde, som vi har mærket hele året. Det er i den grad opløftende, at danskerne træder til med hjælp til verdens fattigste, når politikerne svigter, siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

– Når vi skærer milliarder af udviklingsbistanden og nedprioriterer indsatsen for at sikre mennesker mad på bordet, sikre børn og unge en uddannelse og fattige mennesker muligheden for at skabe sig et værdigt liv, har de kun to muligheder: De begynder at gå mod det rige Europa – eller de bliver radikaliseret og slutter sig til terrorbevægelser, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Danskernes voksende støtte giver bl.a. Folkekirkens Nødhjælp mulighed for fortsat at hjælpe flygtninge til bedre levevilkår i de såkaldte nærområder, at sikre tørketruede etiopiske bønder bedre høst og at styrke kasteløses rettigheder i Nepal.