Morten Bennekou vinder talentpris

af

Danmarks Cykle Unions tidligere talentchef, Morten Bennekou, modtog lørdag aften Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris for sit imponerende arbejde, der har været med til at placere Danmark blandt de tre bedste nationer i verden for U23-ryttere.

Engageret, vidende, lyttende og en dygtig inspirator. Det er blot nogle af de ord, der kommer fra de unge cykelryttere, som – med stor succes – gennem de seneste år har været under Morten Bennekous vinger.

Det er derfor en populær og helt central figur i dansk cykelsport, der lørdag aften modtog Team Danmark og Dansk Supermarkeds talentpris 2015 til DRs Sportsgalla. En pris, som Team Danmarks formand Frank Jensen kalder særdeles velfortjent:

– Morten nyder enorm respekt hos både ryttere og ledere, og hans tilgang til arbejdet som talentudvikler er metodisk og baseret på en enormt høj faglighed. Et stærkt billede på den høje kvalitet blandt talenterne i dansk cykelsport er årets resultater i Tour de l’avenir (ungdommens Tour de France, red.), hvor de danske ryttere vandt fire ud af otte etaper. Det har ingen anden nation tidligere formået, siger Frank Jensen.

Ros fra verdensmester
I september kunne Mads Würtz Schmidt trække den ikoniske regnbuefarvede trikot over hovedet, da han satte alle konkurrenterne til vægs i U23-VM i enkelstart. Også dette mesterskab havde Morten Bennekou en andel i.

– Mortens resultater gennem 13 år i DCU er fremragende. Han er helt igennem bare en dygtig mand, der har formået at føre os til de største resultater nogensinde i dansk cykelsport. Han har mange gode idéer og har en enorm viden om fysiologi, som han kan trække på i træningen. Han er dygtig til at lytte til os, inden han træffer en beslutning, og jeg har haft et virkelig godt samarbejde med ham de sidste tre år, siger verdensmester Mads Würtz Schmidt.

Løbsresultaterne er blot et lille billede af det strukturerede og personlige arbejde, som Morten Bennekou har lagt i udviklingen af danske cykeltalenter. Cykelrytter Pernille Mathiasen er et af mange talenter Morten Bennekou har arbejdet med, og hun fortalte under DRs Sportsgalla 2015 begejstret om hans rolle som talentchef.

– Mortens engagement, grundighed og evne til at skabe et fantastisk miljø for unge ryttere gør det muligt, at vi kan udvikle os. Når unge danske ryttere når til tops, er det i høj grad hans fortjeneste, sagde Pernille Mathiasen på scenen til prisuddelingen i Boxen i Herning.

Morten Bennekou stoppede som talentchef i DCU med udgangen af 2015 og er startet som sportsdirektør på World Tour-holdet Team Giant-Alpecin.

Det er en afstemning blandt sportscheferne i de Team Danmark-støttede sportsgrene, der afgør vinderen af talentprisen, og med prisen følger 25.000 kr. til brug i Dansk Supermarkeds butikker (Netto, føtex, Bilka og Salling).

De øvrige to nominerede til prisen var talentchef i Dansk Håndbold Forbund, Claus Hansen og Christinna Teller, der er Team Danmark-koordinator på Falkonergårdens Gymnasium og HF.