12 anholdt i forbindelse med våben

af

Københavns Politi gennemførte i går en anholdelsesaktion med efterfølgende ransagninger, på baggrund af 4 sager om våbenbesiddelse, som er kommet til politiets kendskab under efterforskningen af trippel-drabet den 11. november 2015 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Politiet oplyser, at de anholdte er fra grupperingen omkring de tre dræbte. Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig 4 forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner.

Der er tale om 3 skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som alle er handlet ved særskilte episoder og derfor løbende er beslaglagt i forbindelse med efterforskningen.

Politiet har ved aktionen søgt at anholde de personer, der er identificeret som både leverandører og købere af våbnene, men også personer, der har deltaget aktivt i planlægningen om at skaffe våben.

Københavns Politi håber med gårsdagens aktion at skabe sig arbejdsro i forhold til selve efterforskningen af drabene den 11. november, således at man undgår at bruge væsentlige ressourcer på efterforskning af mulig hævn.

Anholdelser og ransagninger er sket i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Der er anholdt i alt 12 personer og der er gennemført 19 ransagninger. Der var planlagt anholdelse af yderligere en person, men denne blev ikke fundet. Politiet har været i telefonisk kontakt med pågældende, der dog ikke ønskede selv at møde op. Han er derfor efterlyst internt i politiet, ligesom det overvejes at efterlyse ham offentligt. De anholdte er alle mænd med en anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16-30 år. Ved ransagningerne blev der ikke fundet flere våben

De anholdte fremstilles i retten på Frederiksberg i løbet af i dag.