Udenrigsministeriet om Tyrkiet: Undgå offentlige pladser

af

Efter tirsdagens eksplosion på Sultan Ahmet Pladsen i Istanbul, opforderer Udenrigsministeriet danskerne til indtil videre, at undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet.

Selvom danskerne i almindelighed har et problemfrit ophold i Tyrkiet og det overordnede sikkerhedsniveau ikke er ændret, så opfordrer Udenrigsministeriet altså i sin rejsevejledning til, at man holder sig fra f.eks. steder med mange mennesker samlet. Samtidig oplyser Udenrigsministeriet, at danskerne altid bør følge de lokale myndigheders anvisninger.

Udenrigsministeriets Borgersvice oplyser, at generalkonsulatet i Istanbul har nedsat en krisestab, som er i tæt kontakt med myndighederne, hospitaler, EU partnere med flere.

Der er endnu ingen oplysninger om, at der er berørte danskere.

Terrorangreb er ikke ukendte i Tyrkiet, men de finder som regel sted i den østlige del af landet og i mindre grad i større byer som f.eks. Istanbul.