Otte mænd og en kvinde anholdt i indbruds-aktion

af

Fire mænd er sigtet for indbrud og to andre er sigtet for hæleri efter torsdagens politiaktion mod flere adresser på Sjælland og Fyn.

Under aktionen blev i alt 9 personer – otte mænd og én kvinde – anholdt. Kvinden og to mænd er blevet løsladt igen, oplyser politiet.

-Aktionen er forløbet særdeles tilfredsstillende. Vi har haft mange politifolk i gang i en større, koordineret aktion og har opnået det, vi ville. Vi har fundet en del stjålne designermøbler og diverse dyre smykker og andre kostbarheder. Der vil i morgen fredag ske fremstilling i grundlovsforhør af seks af de anholdte – alle yngre mænd. Fire af dem sigtes for organiseret indbrudskriminalitet, og to sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed. Grundlovsforhøret vil blive begæret afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Tarsk Force Indbrud.

Udover tyvekoster blev der hos én af de anholdte fundet 300 gram hård narkotika.

– Der er ved dagens aktion sat en stopper for en gruppe personer, som efter politiets opfattelse står bag omfattende indbrudskriminalitet og groft hæleri. Vi har anholdt ni personer, men har i løbet af dagen løsladt tre af dem. De er fortsat sigtet i sagen, men politiet har ikke skønnet, at der er grundlag for at begære dem varetægtsfængslet. Der forestår fortsat en betydelig efterforskning, som vi forventer vil føre til yderligere sigtelser.