Ti anholdt i større politiaktion mod inbrud

af

Politiets Task Force Indbrud har her til morgen længere tids efterforskning iværksat en større, koordineret aktion mod et netværk af personer, som mistænkes for mange indbrud og for hæleri.

Op mod ti personer er blevet anholdt og politiet anser dem for at være hovedaktører i netværket, og der foretages ransagning af flere adresser og lokaliteter på Sjælland og på Fyn.

Aktionen sker i samarbejde med andre politienheder, blandt andet Københavns Politi, Nordsjællands Politi, Task Force Øst og Task Force Vest, ligesom SKAT også deltager i aktionen.

De anholdte er danskere, og tre af dem tilknyttet rockergruppen Satudarah, oplyser politiet, der forventer, at de fleste af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby fredag morgen med krav om varetægtsfængsling.

Retsmødet forventes at blive begæret holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

De anholdte bliver foreløbigt sigtet for cirka 30 indbrud, hvor der er stjålet designermøbler, elektronik, it-udstyr og smykker til en værdi af flere millioner kroner.

Der er også rejst en lang række andre sigtelser mod de anholdte, blandt andet for forsætlig brandstiftelse, overtrædelse af narkotikalovgivningen og brugstyveri af biler.

Indbruddene er begået over hele Sjælland og på Fyn. Der er tale om indbrud i villaer i blandt andet Middelfart, Odense, Slagelse, Vordingborg, Rødovre, Hvidovre, Søborg, Lyngby, Vedbæk, Rungsted Kyst, Charlottenlund og København. Nogle af indbruddene er begået i huse, der på gerningstidspunktet var annonceret til salg.

Desuden er der begået indbrud i private og offentlige virksomheder og institutioner – heriblandt en tømrervirksomhed i Søborg, rådhuset i Nykøbing Sjælland, Birkerød Bibliotek og kulturhuset Mantziusgården i Birkerød.

– Efterforskningen har været omfattende, og ved dagens aktion sætter vi en stopper for en gruppe af meget aktive kriminelle, hvoraf nogle mistænkes for organiseret indbrudskriminalitet på Sjælland og på Fyn og andre for hæleri. Der forestår fortsat et betydeligt efterforskningsarbejde, og vi forventer flere anholdelser og sigtelsersamt opklaring af flere indbrud og hæleriforhold. Organiseret indbrudskriminalitet i Danmark begås både af tilrejsende udenlandske kriminelle og som i dette tilfælde af danskere, og indsatsen mod denne form for kriminalitet er et fokusområde for politiet, siger leder af TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen og fortsætter:

– Bekæmpelse af hæleri er en vigtig faktor i arbejdet med at nedbringe antallet af indbrud – en kriminalitetstype, som skaber utryghed for borgerne. Muligheden for at afsætte tyvekoster er afgørende for indbrudstyvene, og det er derfor tilfredsstillende, at vi i forbindelse med denne efterforskning har afdækket sager om hæleri af særlig grov beskaffenhed.