16-årig pige seksuelt krænket – vidner kiggede på

af

Sent lørdag aften blev en 16 årig pige seksuelt krænket af to mænd, som greb hende bagfra og trak hende væk.

Pigen gik omkring kl. 22.50 – 23.00 gik mod vest i Østergade (gågaden) i Herning i gågadens sydlige side. Kort efter at have passeret Biblioteket blev hun pågrebet bagfra af 2 yngre mænd, der greb fat i hendes arme. Pigen gjorde modstand, men blev holdt fast og da hun råbte op, blev der sagt ”hold kæft”. Den ene af gerningsmændene holdt hende herefter hårdt for munden, så hun ikke kunne råbe.

Mens hun blev holdt for munden førte de to mænd pigen over til en port i en muren ved Tinghuset og om bag muren. Her blev hun forsat holdt for munden og samtidig holdt fast op mod muren. Den af mændene åbnede hendes jakke og tog den af hende, hvorefter han forsøgte at knappe hendes bukser op.

Mens dette stod på kunne pigen se, at 3 yngre mænd kiggede på.

Det lykkes pigen at bide gerningsmanden i hånden, så hun kunne om skrige om hjælp. Herefter løb gerningsmændene fra stedet i retning mod Nørregade.

Pigen beskriver de 2 gerningsmænd som

A: Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185cm, slank, ikke etnisk dansk, sagde ”hold kæft” på dansk – med accent, iført en mørkegrå/sort dynejakke med hætte, angiveligt af mærket Peak. A havde hætten over hovedet. A var iført sorte handsker.

B: Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185 cm, alm. af bygning, ikke etnisk dansk, iført handsker.

De 3 mænd, der overværede, at hun blev holdt fast – beskriver hun som: Mænd, ukendt alder, anden etnisk oprindelse end dansk.

Midt- & Vestjyllands Politi er meget interesseret i at tale med personer, der lørdag aften ved 22-23 tiden har befundet sig i nærheden og som har bemærket en gruppe yngre mænd eller mænd, der svarer til signalementet.

Oplysninger kan gives Midt- & Vestjyllands Politi på 114.