Politiet efterforsker Danmarkshistoriens største beslaglæggelse af kokain

af

Den 14 juli 2015 blev der i en container i Esbjerg beslaglagt 310 kg kokain.Kokainen blev fundet hos en virksomhed i Esbjerg som på ingen måde er involveret i de 310 kg kokain.

Den beslaglagte kokain havde en usædvanlig høj renhed, hvilket betyder, at de 310 kg kokain kan sælges og blandes op til cirka 1200 kg kokain. Den beslaglagte kokain repræsenterer derfor en salgsværdi på 8 – 900 millioner kr.

På baggrund af omhandlede store beslaglæggelse af kokain, iværksatte Task Force Vest en stor hemmeligholdt international efterforskning. Efterforskningen blev gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i henholdsvis Holland og Belgien. 

Den foreløbige efterforskning har indtil videre medført 6 fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien. Fængslingerne og anholdelsesaktioner blev foretaget i henholdsvis Holland og Belgien, hvor der ligeledes er gennemført et stort antal ransagninger. Dansk Politi vil med henblik på strafforfølgning, begære de fængslede personer udleveret til Danmark. Der er indtil videre sket udlevering af 1 person til Danmark. 

Efterforskningen fortsætter og det kan ikke udelukkes, at der sker yderligere fængslinger. Af hensyn til sagen som i retten er holdt for lukkede døre, kan der ikke gives yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.