Syv personer tiltalt for at hjælpe udlændinge

af

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag besluttet at rejse tiltale mod i alt syv personer for i dagene omkring den 7. september sidste år, at have bistået udlændinge med ulovligt at opholde sig i Danmark og ulovligt at rejse gennem Danmark med henblik på at indrejse i Sverige.

De pågældende er alle tiltalt for overtrædelse af udlændingelovens § 59, stk. 8.

– Sagerne har været en del fremme i pressen, også som følge af flere af de impliceredes offentliggørelse af deres handlinger på de sociale medier, hvorfor vi har valgt at melde ud, at vi nu har besluttet at rejse tiltale i i alt 4 sager med syv sigtede personer, oplyser chefanklager Henriette Rosenborg Larsen og fortsætter:

– Udgangspunktet for strafudmålingen i denne type sager er fængsel, men grundet sagernes særlige omstændigheder, har vi – koordineret med de lignende sager fra det jyske – besluttet under straffesagerne alene at nedlægge påstand om bødestraf. Det er derfor nu op til domstolene at træffe den endelige afgørelse, som det faktisk allerede er sket i en enkelt sag fra Østjylland.