Medie: Terrormistænkte indblandet i fødevarefusk i København

af

En række personer, som spansk politi mener har forbindelser til Islamisk Stat og Al Qaida, indgår i et netværk, som herhjemme er mistænkt for svindel med blandt andet moms og afgifter. Det skriver DR.dk.

I netværket indgår tre terrormistænkte, som har figureret som direktører i danske firmaer, der har handlet med bl.a. chokolade, kyllingekød og sodavand. De danske fimaer mistænes for at have unddraget statskassen et større millionbeløb i moms og afgifter, samt at efterlade gæld til en række private kreditorer.

Afsløringerne kommer i tv-programmet “Sådan svindles Danmark”, som sendes mandag aften kl. 20.45 på DR1.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, bekræfter i en e-mail til DR, at de kender sagen.

Ifølge dr.dk er to af de tre direktører er i Spanien anholdt for blandt andet at forsøge at skaffe våben og sprængstoffer og for at rekruttere 26 islamister, der er udrejst til islamistiske grupper i Mali og Libyen. De er begge løsladt mod kaution. Den tredje direktør er på flugt fra de spanske myndigheder, der mener at han enten er død eller befinder sig i en krigszone.