41-årig mand dømt for samleje med sin 14-årige datter

af

En 41-årig mand fra Slagelse er blevet idømt 1 år og 9 måneders fængsel for samleje og oralsex med sin 14-årige datter.<!–more–>

Dommen faldt mandag eftermiddag ved retten i Holbæk og dermed er der sat et foreløbigt punktum i en usædvanlig sag om incest og blufærdighedskrænkelse.

Sagen startede op på baggrund af nogle sms’er med stærkt seksuelt indhold, som den tiltalte sendte til sin datter, og som hun videresendte til sin mor.

Efterfølgende modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om, at pigen havde betroet sin daværende kæreste, at hun og faderen ligeledes havde haft samleje i en skov i Undløse den 3. august 2015. Efterforskningen viste, at han instruerede datteren i, hvad hun skulle fortælle til politiet under afhøringerne.

Pigen har ikke boet sammen med faderen under opvæksten, og der har ikke været kontakt imellem dem under hendes opvækst, indtil hun fandt ham via Facebook som 14-årig.

Undervejs tog sagen en overraskende drejning, idet pigen ringede og betroede sig til sin plejemor få dage, inden sagen skulle afgøres af Retten i Holbæk. Det førte til, at den tiltalte blev varetægtsfængslet under den resterende del af sagen, og pigen blev genafhørt, hvorefter den tiltalte erkendte, at han havde haft samleje og andet seksuelt forhold end samleje med datteren i skoven ved Undløse.

Mandag aftsagde retten i Holbæk dom i sagen, og idømte ham fængsel i 1 år og 9 måneder, ligesom han blev dømt til at betale 20.000 kr. i erstatning til pigen.

Retten lagde ved strafudmålingen i skærpende retning vægt på, at der havde været tale om samleje og oralsex, at mødet imellem de to have været planlagt og var sket i en periode, hvor samvær ikke var tilladt imellem dem, og at der var tale om en pige med svækket dømmekraft.

Han ankede dommen, og han blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

Anklager Signe Egsgaard oplyser, at hun er meget tilfreds med dommen, idet retten med dommens præmisser og høje straf tydeligt har vist, hvor alvorligt retssystemet tager sager om incest.