The Chemical Brothers og Duran Duran til NorthSide

,

af

Pop-vetaranerne Duran Duran spiller på årets Northside festival. PRfoto.
Pop-vetaranerne Duran Duran spiller på årets Northside festival. PRfoto.

De elektroniske brødre og poplegenderne i Duran Duran sættes på plakaten sammen med electronica-troldmanden Jamie xx og publikumsfavoritten Damien Rice.

Når man efter udgivelsen af sit debutalbum bliver takket på debutpladerne fra både Daft Punk og Fatboy Slim, så har man i den grad sat sit aftryk på den elektroniske musikscene. Hits som ”Setting Sun”, ”Block Rockin’ Beats”, ”Go”, ”Hey Boy Hey Girl”, ”Galvanize” og ”Let Forever Be” sikrede efterfølgende The Chemical Brothers gigantisk mainstream-succes, og deres opfindsomme og vildt intense shows skaber altid en kæmpe fest. Sidst ’brødrene’ gæstede Danmark var i 2008, så det bliver et længeventet gensyn med den engelske duo, der sidste år udsendte det kritikerroste album ”Born in the Echoes”.

The Chemical Brothers spiller fredag på NorthSide 2016

Gennem fire årtier har Duran Duran haft et væld af hits og et salg af svimlende 100 millioner plader. Deres musikvideoer var banebrydende i 80erne og ikoniske i dag, og senest har de udsendt det roste album ”Paper Gods”, hvor både Janelle Monáe og Jonas Bjerre fra Mew medvirker. De er verdens største popband og legenderne bag ”Rio”, ”Girls On Film” og ”Ordinary World”, og det bliver fantastisk at se dem fyre den af i Ådalen.

Duran Duran spiller søndag på NorthSide 2016

– Vi har haft stor succes med elektroniske nattefester med navne som Justice og Underworld, og derfor er forventningerne til showet med The Chemical Brothers ærlig talt tårnhøje. Men jeg tør også godt garantere, at der bliver knald på, når Duran Duran går på søndag aften. De har så sindssygt mange hits, at det kun kan blive en vild fest, udtaler talsmand for NorthSide, John Fogde.

Derudover tilføjes den engelske musiker og producer Jamie xx, der har hittet med ”I Know There’s Gonna Be (Good Times)” og ”Loud Places” fra det Grammy og Mercury Prize-nominerede album ”In Colour”. Hans blanding af stemningsfuld electronica og hårdtslående bangers lukker NorthSide lørdag nat, og dagen efter kan man opleve den fantastiske irske sangskriver Damien Rice, der er endelig vendt tilbage efter mange års pause.

Det foreløbige line-up for NorthSide 2016 er nu som følger: Beach House, Beck, Bernhoft, Bloc Party, C Duncan, Caribou, Damien Rice, Deftones, Duran Duran, Iggy Pop, Jamie xx, Lukas Graham, Malk de Koijn, Sigur Rós, The Chemical Brothers, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Unknown Mortal Orchestra, Velvet Volume, Wilco, Yeasayer og Yelawolf.