75-årig kultleder fængslet for voldtægter, vold og børnemishandling

,

af

 Kultlederen Aravindan Balakrishnan er blevet fængslet i 23 år for bl.a. flere tilfælde af voldtægt, børnemishandling og vold. Foto: Metropolitan Police.

Kultlederen Aravindan Balakrishnan er blevet fængslet i 23 år for bl.a. flere tilfælde af voldtægt, børnemishandling og vold. Foto: Metropolitan Police.
En 75-årig kultleder er blevet idømt 23 års fængsels i storbrittanien.

Aravindan Balakrishnan fra Enfield, var leder af en politisk gruppe tilbage i 1970erne og er blevet beskrevet som en karismatisk leder, som tiltrak folk omkring ham.

Balakrishnan er dømt for at have brugt psykisk og fysisk dominans til at kontrollere alle aspekter af tre kvinder liv. Han var forinden fundet skyldig i fire tilfælde af voldtægt, seks for voldtægt, to tilfælde af overfald, seks tilfælde af seksuel krænkelse, tilbageholdelse mod offerets vilje og børnemishandling.

Datteren blev syg
Sagen startede i 2013 da Balakrishnans datter blev syg. En af kvinderne i “kollektivet” besluttede sig for at hjælpe datteren med at forlade stedet, så hun kunne få medicinsk behandling og slippe væk fra de overgreb, hun havde måtte udstå siden fødslen. Kvinden ringede til en velgørenhedsorganisation og fortalte, at enkvinde blev holdt fanget, blev misbrugt og havde brug for lægehjælp.

Efter en række samtaler, blev det arrangeret sådan, at kvinder kunne forlade “kollektivet” og mødes med medarbejdere fra organisationen. Politiet mødte også op og kunne tage de tre kvinder, der på det tidspunkt var 30, 57 og 69 år gamle, til et sikkert sted, hvor de kunne få hjælp.

Balakrishnans datter blev brakt til hospitalet, hvor hun blev behandlet for type 1 diabetes. Hun er efterfølgende blevet diagnosticeret med PTSD og det to flere måneder for politiet at forhøre hende, på grund af hendes tilstand.

Var totalt isoleret
Ifølge Metropolice var datteren ikke i stand til at udføre almindelige dagligdags opgaver, eller sågar krydse vejen uden hjælp.

Flere års komplet isolation fra verden udenfor betød, at hun ikke havde nogen ide om, hvordan et normalt liv leves.

Balakrishnan blev anholdt den 21. november 2013 og efterhånden som politiets efterforskning skred frem, kom der flere og flere sigtelser mod ham.

Retssagen mod Aravindan Balakrishnan startede i retten i november sidste år og dommen på 23 års fængsel faldt fredag ved Southwark Crown Court.