Coop ramt af strejke på lagre

af

Butikkerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma er blevet ramt af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser på lagrene i Albertslund og Odense. På trods af pålæg fra 3F har lagermedarbejderne besluttet at fortsætte arbejdsnedlæggelsen fredag formiddag.

Coop oplyser, at man har iværksat et nødberedskab, så medarbejdere fra butikker og hovedkontor ekspederer varerne. Men arbejdsnedlæggelsen vil medføre forsinkelser til butikkerne, og kunder kan derfor blive ramt med midlertidig mangel af varer.

Ifølge Coop er årsagen til arbejdsnedlæggelsen, at to medarbejdere har fået påtale for to forskellige tilfælde af, hvad Coop betegner som “uacceptabel opførsel”. Den ene drejer sig om en tillidsrepræsentant, der har overfuset en sekretær. Den anden om en arbejdsmiljørepræsentant, der har fået påtalt en utilstrækkelig arbejdsindsats. Ingen af dem er blevet afskediget eller har fået advarsler.

3F har bekræftet overfor Coop, at sagen drejer sig om de to påtaler.

Bortset fra de to lagre arbejdes der normalt på Coops andre lagre.