Her kommer Dronningen på besøg under sit sommertogt

,

af

H.M. Dronningen drager traditionen tro på sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Arkivfoto: Rolf Larsen.
H.M. Dronningen drager traditionen tro på sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Traditionen tro drager Hendes Majestæt Dronningen på sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Se her hvilke kommuner hun besøger i år.

1.-2. juni besøg i Lolland Kommune

3.-4. juni besøg i Varde Kommune

13.-16. juni besøg på Færøerne

5.-6. september Odsherred Kommune

7. september besøg i Favrskov Kommune

8.-9. september besøg i Langeland Kommune

Glæder sig til royalt besøg
Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over nyheden om det royale besøg:

– Det er en stor ære for hele Lolland Kommune at få muligheden for at præsentere Hendes Majestæt Dronningen for vores dejlige landsdel. I Lolland Kommune er vi langt fremme på flere områder, og jeg glæder mig til, at vi sammen skal vise nogle af de mange initiativer frem. De nærmere detaljer for besøget er det endnu for tidligt at sige noget om, da vi først nu skal i gang med at planlægge programmet i samarbejde med Kongehuset. Jeg er til gengæld allerede nu sikker på, at det bliver en festlig begivenhed, der vil samle folk om at vise kommunen fra sin bedste side, siger han.

Lolland Kommune har inviteret Hendes Majestæt Dronningen til Lolland Kommune i anledning af årets byjubilæer i Maribo og Nakskov. Sidste gang kommunen havde besøg af hende var i juni 2010, hvor regentparret var på Femø.

Vil vise geopark frem for Dronningen
Når Dronningen den 5. og 6. september besøger Odsherred, er det første gang siden Nykøbing Sjællands 550 års jubilæum i 1993, hun besøger kommunen.

Dronningen har dog været på visit flere gange i forskellige anledninger.

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov glæder sig meget til dronningens besøg:

– Vi er meget glade for og beærede over, at Dronningen vil besøge vores del af landet og Danmarks første UNESCO-geopark, og vi glæder os til at kunne vise majestæten noget af det karakteristiske i Odsherred inden for kunst og kultur, landskab og fødevarer, og formentlig også vores aktive lokalsamfund og produktionsvirksomheder.

Meget at fortælle om
Også i Favrskov Kommune glæder man sig over Dronningens besøg:

– Tilbage i 2012 havde vi besøg af kronprinsparret i forbindelse med byjubilæet i Hinnerup og Hadsten, og det besøg var i den grad med til at samle folk. Billederne fra den dag viser mange glade ansigter. Sådan tror jeg, at det kan blive igen, når vi er så heldige at være en af de udvalgte kommuner på dronningens sommertogter. Majestætens besøg vil helt sikkert vække begejstring rundt omkring og samle folk på kryds og tværs 7. september, siger Nils Borring, borgmester i Farvrskov Kommune.

Programmet for dagen er endnu ikke fastlagt. Det skal planlægges i tæt samarbejde med hoffet.

– Vi vil glæde os til at vise vores kommune frem og vil anstrenge os for at gøre programmet så bredt og interessant som muligt. Vi har rigtig meget at fortælle om, så derfor handler det om at vælge ud, så vi kan byde ind med nogle aktuelle og vedkommende programpunkter til dagen, lyder det fra Nils Borring.