Politiet hiver pressefotograf i retten

af

Pressefotograf Martin Lehmann skal nu en tur i retten for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det skriver Politiken.dk.

Fotografens brøde var, at han den 9. september sidste år fulgte en en gruppe flygtninge på omkring 300 børn og voksne, som eskorteret af politiet, valgte at gå nordpå ad Sønderjyske Motorvej.

På et tidspunkt mente politiet, at samtlige pressefolk af hensyn til sikkerheden skulle væk fra vejen. Men Politikens fotograf holdt på pressens ret til at dokumentere hvad der skete.

Men han blev anholdt og kørt væk af politiet.

Nu skal domstolen så afgøre, om politiet handlede korrekt, da man forhindrede fotografen i at udføre sit arbejde.

Forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg mener at det er fint, at få grænserne trukket op med domstolens afgørelse.

– På den ene side står hensynet til politiets betingelser for sikre, at situationen blev løst uden at udvikle sig til uro og konfrontation, og at færdselssikkerheden ikke blev forstyrret. Og på den anden side står pressens frihed til at informere os alle sammen om emner af væsentlige samfundsmæssig interesse, siger Vibeke Borberg til Politiken.