Betjent dømt: Kvæstede seks mennesker da han kørte over for rødt

af

En politibetjent, hvis patruljevogn kolliderede med en knallert med det resultat, at syv personer – inklusiv ham selv – blev kvæstet, er blevet dømt for forseelsen.

Dommen faldt onsdag i sidste uge ved Southwark Crown Court i London.

Betjenten, 52-årige Lee Drake erkendte sig skyldig i et tilfælde af skødesløs kørsel, men er dertil blevet dømt for i to tilfælde at have været skyldig i voldsomme kvæstelser på grund af farlig kørsel.

Lee Drake blev bl.a. idømt 15 måneders fængsel og en bøde på ca. 40.000 danske kroner. Fængselsdommen blev gjort betinget i 18 måneder. Desuden fik han frataget kørekortet i 30 måneder.

Sagen tog sin begyndelse om eftermiddagen den 5. juni 2014, da Lee Drake kørte i en patruljevogn og agerede på den automatiske nummerplade genkendelese. I et lyskryds fortsatte han over for rødt og påkørte en knallert.

Knallertkøreren – en 27-årig mand – blev bragt til hospitalet med skader i hovedet og på benene. I første omgang blev han anset for at være i livsfare, men blev senere udskrevet efter endt behandling.

Lee Drake og en kollega som var med i politibilen, blev også behandlet på hospitalet for mindre skader som følge af påkørslen.

Blandt de andre tilskadekommende var en fodgænger, som endte med at få milten fjernet, efter han var blevet ramt af knallerten.

Efterforskningen af færdselsuheldet viste, at de blå blink var tændt, men at sirenen ikke var sat i gang, og at betjenten derfor ikke havde fulgt de korrekte procedurer for at køre over for rødt.