Dansk curlingspiller taget i dopingtest

,

af

Den danske curling spiller Helle Simonsen blev dopingtestet under det netop afciklede EM i Esbjerg. Prøven har nu vist sig at være positiv.

Ifølge Dansk Curling Forbund har Helle Simonsen en hormonel forstyrrelse kaldet PCOS og i den forbindelse har hun taget noget naturmedicin for at opnå en normal hormonel balance i forbindelse med ønsket om en graviditet. Et af stofferne i det præparat er på dopinglisten.

“Helle har ikke været opmærksom på at stoffet var på listen. Det er ikke taget med præstationsfremme for øje og hun er meget ked af det der er sket”, står der i en pressemeddelelse fra Dansk Curling Forbund.

Den positive test betyder, at Helle Simonsen med omgående virkning er blevet udelukket al turneringsdeltagelse og konkurrence indtil sagen er behandlet og der falder afgørelse. Sagen behandles af World Curling Federation.

Da der kun er tale om en spiller på Team Lene Nielsens hold, så har sagen ingen indflydelse på Team Lene Nielsens resultater eller nuværende placeringer.