Politiet har foretaget nye anholdelser i våbensag

af

Københavns Politi har i dag anholdt yderligere to personer og sigtet en trejde i en i en større efterforskning vedrørende våbenbesiddelse, hvor der i forvejen er varetægtsfængslet 13 personer.

De to anholdte er 20 og 23 år, mens den sigtede er 25 år, oplyser Københavns Politi.

Samtlige anholdelser og sigtelser er sket med baggrund i fire sager om våbenbesiddelse på offentligt sted, hvilket politiet fik kendskab til under efterforskningen af det 3-dobbelte drab den 11. november 2015 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

– I forvejen sidder 13 personer varetægtsfængslet i sagen og yderligere en person er sigtet, og med de nye anholdelser af yderligere to personer, samt sigtelse af en tredje person, er i alt 17 personer nu sigtet i sagen, siger efterforskningslederen, politikommissær Hans Erik Raben, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet – og fortsætter:

– Alle de anholdte og varetægtsfængslede har i mere eller mindre grad relationer til de tre unge mænd, der den 11. november 2015 blev fundet dræbt i en lejlighed på Frederiksberg.

De to nye anholdelser, samt sigtelse af en tredje person er alene resultatet af politiets efterforskning i kombination med fundet af tekniske spor.

Sagskomplekset indeholder nu fire forhold vedrørende besiddelse af våben (tre pistoler og en riffel) med tilhørende ammunition på offentligt sted, og alle våben og ammunition er beslaglagt af politiet.

Der er ved dagens anholdelser ikke fundet yderligere våben eller ammunition, fortæller efterforskningslederen.

De to nye anholdte i sagen vil af specialanklager Jakob Buch-Jepsen blive fremstillet i Grundlovsforhør i retten på Frederiksberg i morgen – torsdag den 18. februar 2016 fra kl. 0930.

I forbindelse med fremstillingerne vil der blive begæret lukkede døre, hvorfor der ikke vil blive givet yderligere oplysninger af politiet.