Viborg: Nu skal politikerne tage stilling til Apples datacenter

af

suesun / Pixabay
På onsdag behandler byrådet i Viborg Kommune et forslag til lokalplan for Apples kommende datacenter i Foulum. Sammen med lokalplanen er der udarbejdet en grundig analyse af datacenterets påvirkninger af omgivelserne.

Det er et år siden, Apple annoncerede, at virksomheden vil bygge et af verdens største datacentre ved Foulum.

Viborg Kommune har sammen med Apple i løbet af det år, der er gået, arbejdet med forskellige løsninger på udnyttelsen af den 100 ha store grund ved Århus Universitet Foulum. Det har blandt andet drejet sig om byggeriets udformning og design, placering af veje, regnvandshåndtering, trafikløsninger og beplantning.

Processen er nu så langt, at et forslag til lokalplan kan behandles af Viborg Byråd.

Som ved alle andre større anlægsprojekter er eventuelle påvirkninger af miljøet og omgivelserne blevet grundigt undersøgt, og der er udarbejdet en rapport, der belyser projektets påvirkning af miljøet, landskabet, trafikken, naturen og klimaet.

– Nu skal Byrådet tage stilling til lokalplanens indhold, og jeg glæder mig til at følge byggeriet, der er et af Danmarkshistoriens største. Jeg ser også frem til at fortsætte og udvikle det gode samarbejde med Apple, siger borgmester Torsten Nielsen.

Hvis Byrådet vedtager den foreslåede tidsplan, kan forslaget til lokalplan sendes i otte ugers offentlig høring i marts og april og vedtages i slutningen af maj. Dermed vil det være muligt at starte byggeriet i juni 2016.