Ingen fyring – intet valg – men samtaleterapi

af

Eva Kjer Hansen er fortsat minister, Lars Løkke Rasmussen udskrev ikke valg og nu skal De Konservative og resten af partierne i blå blok til møder med Statsministeren i de kommende dage.

Krisen opstod, da De Konservative i går udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen som minister. Lars Løkke Rasmussen indkaldte de borgerlige partier til møde tirsdag aften uden der kom nogen løsning på krisen.

Søren Pape og De Konservative holdt fast i mistilliden til ministeren.

I dag indkaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen til pressemøde klokken 13.30 hvor han oplyste, at han indkaldte de borgerlige partier til nyt møde.

Efter halvanden times møde med De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti meddelte han så, at man er blevet enige om at stemme Landbrugspakken igennem i morgen og så indlede en række møder, hvor man vil forsøge at lave en tillægsaftale.

Fortsat ikke tillid til ministeren
Efter mødet i Statsministeriet sagde Søren Pape (C):

– Fordi jeg har været til møde hos statsministeren, gør det ikke, at vi pludselig har fået tillid til Eva Kjer Hansen, siger Søren Pape.

En holdning han gentog lidt senere på Twitter, hvor han skriver: “Intet er ændret. Andet end statsministeren nu anerkender behovet for en tillægspakke”

Dermed er Eva Kjer Hansen fortsat minister, selvom et flertal i folketinget ser ud til ikke at have tillid til hende.

Opdateret kl. 18.30