Kvinde fængslet for trusler mod statsminister Lars Løkke Rasmussen

af

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt modtagerne af kvindens trussels e-mails.  Foto: Statsministeriet.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt modtagerne af kvindens trussels e-mails. Foto: Statsministeriet.
Onsdag blev en 43-årig kvinde fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, sigtet for 12 tilfælde af overtrædelse af straffelovens § 266 om trusler.

Truslerne, der fandt sted fra udgangen af december 2015 til 1. marts 2016, er i alle tilfælde fremsendt via mails og er sendt til flere offentlige myndigheder herunder Svendborg Kommune, flere politikredse og Rigspolitiet, Social – og Indenrigsministeriet, Justitsministeriet, flere folketingspolitikere, herunder statsminister Lars Løkke Rasmussen samt ombudsmanden.

Ifølge sigtelserne har sigtede i de fremsendte mails skrevet, at hun vil lamme hele Danmark, såvel offentlige bygninger som offentlig transport ved på en bestemt dag at fremsende bombetrusler gående ud på at der er anbragt bomber i offentlige bygninger, busser og tog forskellige steder i landet, som vil sprænge på forskellige tidspunkter. Ifølge sigtelserne skriver sigtede ligeledes til flere, at hun vil slå nogen ihjel, herunder ved at kaste håndgranater ind i folkemængder.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet i forløbet har været i kontakt med kvinden i anledning af de fremsendte mails, som hun alligevel fortsatte med at afsende.

Ifølge sigtelserne skrev kvinden således i mails til Justitsministeriet, Fyns Politi og Ombudsmanden den 1. marts 2016, at den første bombe er anbragt i en offentlig bygning på Fyn med timeren sat til kl. 10.00, og at hun vil oplyse adressen, når hendes klage var behandlet.

Fyns Politi anholdt herefter kvinden den 1. marts 2016 kl. ca. 15.00.

Retten i Svendborg besluttede at varetægtsfængsle kvinden i surrogat på psykiatrisk afdeling i 7 dage, da man mente, der var bestemte grunde til at frygte, at kvinden på fri fod vil begå ny lignende kriminalitet.