Tre mænd dømt for bodegavold

af

Tre mænd blev i tirsdags ved Retten i Helsingør idømt tilsammen 17 måneders ubetinget fængsel for at have udsat en 40-årig mand for grov vold på en bodega i Helsingør. Den 40-årige mistede to tænder og fik flere tandskader.

Den 23. januar 2016 var en 40-årig mand på en bodega i Helsingør med nogle venner. I løbet af aftenen kom tre nu dømte mænd, på 23 år, 30 år og 31 år, også ind på bodegaen.

Det var en kort ordveksling mellem den 30-årige og den 40-årige mand, der førte til uoverensstemmelser mellem de to. Efterfølgende stødte den 30-årige og 40-årige mand sammen igen, og denne gang opstod der tumult mellem dem. Den 31-årige mand kom til og hjalp den 30-årige, hvorefter de begge slog på den 40-årige mand.

Den 40-årige faldt til jorden og lå bevidstløs på gulvet. De to mænd på 30 og 31 år sparkede og trampede på den 40-årige, blandt andet i hovedet, mens han lå bevidstløs på gulvet. Den 23-årige mand gjorde kortvarigt sine venner selskab, hvor hanogsåslog den 40-årige en enkelt gang, men stod ellers ved siden af uden at forsøge at stoppe volden.

Vidner opdagede tumultenog greb ind for at stoppe volden mod den 40-årige. Nordsjællands Politi modtog samme nat en anmeldelse om vold og kunne kort efter anholde de tre mænd på en nærliggende restauration.

Retten fandt, at den 23-årige medvirkede til volden ved ikke at gribe ind og tage afstand fra volden, ligesom han bagefter løb væk fra stedet sammen med den 30- og 31-årige.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt de tiltalte skyldige og var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om grov vold, idet gerningsmændene sparkede og trampede på en bevidstløs person. Desuden er jeg tilfreds med, at den 23-årige blev dømt for medvirken ved ikke at gribe ind, men blot forholde sig passivt ved siden af, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

Den 30-årige modtog dommen, mens de to øvrige tog sig betænkningstid mht. anke.