Kvinde dræbte sin syge far

af

36-årige Claire Darbyshire er dømt for sin faders død. Foto: Metropolitan Police.
36-årige Claire Darbyshire er dømt for sin faders død. Foto: Metropolitan Police.
En 36-årig kvinde er blevet idømt fængsel på livstid for drabet på sin far.

Kvinden, Claire Darbyshire, passede sin syge far, som led af multipel sclerose og var “bundet” til sengen på grund af sygdommen.

Far og datter levede et isoleret liv sammen i deres hjem Wiykeham Green, Dagenham.

Den 10. september sidste år blev politiet kaldt ud til deres hjem af en bekymret nabo, som havde observeret at familiens skraldespand var tom og huset mørkt.

Politi kom til stedet og brød ind i huset, hvor de fandt liget af en mand, som senere blev identificeret som Brian Darbyshire – Claires far.

Sammen med liget fandt politiet også flere genstande – inklusiv et brev fra Claire Darbyshire, som skrev, at hende og faderen havde lavet en selvmordspagt.

Hun skrev, at faderen ikke længere ønskede at leve med multipel sclerose, hun ikke kunne leve uden sin far.

I brevet stod der også, at de havde forsøgt med en overdosis paracetamol (findes i nogle mærker hovedpinepiller -red.), men at det var mislykkedes og de derfor havde fundet en anden metode.

Ved opduktionen blev det fastslået at Brian Darbyshire var blevet kvalt ved at have fået en plasticpose over hovedet.

Politiet ledte efter Claire Darbyshire og fandt ud af, at hun den 3. september havde søgt hjælp hos politiet i Dover, som hun havde fortalt, at hun var surcidal.

Den 10. september – samme dag, som liget af hendes far blev fundt, blev Claire Darbyshire anholdt på et vandrerhjem i Kent, mistænkt for drab.

Under afhøringen tilstod hun, at hun havde dræbt sin far omkring kl. 04.30 lokal tid den 2. september 2015, men nægtede at svare på yderligere spørgsmål.

Politiets efterforskning viste, at Claire Darbyshires kontakt med politiet i Dover kom efter, at hun havde haft kontakt med besøgende ved de berømte klinter den 3. september, som hun fortalte, at hun havde ville begå selvmord, men ikke kunne gennemføre det. På intet tidspunkt sagde hun noget om, at hendes far var død, eller at de havde indgået en selvmordspagt. Det var først den 8. september, at Claire nøvnte sin faders døder til hjælpearbejdere.

Politiets efterforskning gav heller ikke noget bevis på, at der havde været noget ønske fra faderens side om, at han ville begå selvmord.
Der var heller ikke noget, som kunne understøtte påstanden om, det mislykkede selvmordsforsøg med paracetamol.

Clair Darbyshire, blev dømt for mordet på sin far den 26. februar. I går, torsdag, blev straffen så udmålt til minimum fire års fængsel.

Clair Darbyshire, der er transkønnet, har levet som kvinde siden 2008, uden operation.

– Det er altid svært for de pårørende, når et menneske mister livet, ligegyldigt under hvilke omstændigheder, og denne sag rejser en række følsomme emner. Det isolerede liv, som Brian og Claire Darbyshire levede i flere år, gør det svært helt at forså deres situation. Men, efter at have vurderet beviserne i sagen vendte juryen tilbage med en enig dom for mord, hvilket er blevet vel modtaget af resten af Brian Darbyshires familie, sagde politeits efterforsknignsleder Sarah McConnel efter dommen torsdag.