Svensk mand dømt for hjemmerøveri og seksuelle krænkelser

af

En 22-årig svensk mand blev i dag ved Københavns Byret idømt 6 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Han blev dømt for via ulåst dør at have skaffet sig adgang til stuelejlighed i Dronningensgade to gange natten mellem torsdag den 13. august og fredag den 14. august sidste år.

I første omgang stjal han en taske med en computer. Kort efter vendt han tilbage til lejligheden, og her overfaldt han den 67-årige kvindelige beboer, idet han pressende en dyne over hendes ansigt. Han holdt en ukendt genstand mod hendes hals og truede med at være i besiddelse af kniv, ligesom han slog hende i ansigtet med knyttet hånd. I forbindelse med den udøvede vold krænkede han også kvinden seksuelt, idet han befølte hende flere steder på kroppen.

I direkte forlængelse af overgrebene truede han kvinden til at udlevere penge, men da kvinden gjorde anskrig, stak gerningsmanden af uden udbytte.

Det var tekniske spor, som gjorde at politiet kunne identificere den 22-årige svensker som gerningsmand og han blev efterfølgende eftersøgt internationalt. I starten af september sidste år blev han anholdt i Norge og udleveret til Danmark.

Manden er nu dømt for tyveri, forsøg på hjemmerøveri og seksuel krænkelse af kvinden. Han blev han udvist for bestandig.

Han ankede dommen på stedet.