Svenske netaviser udsat for koordineret hackerangreb

af

Arkivfoto: pixelcreatures / Pixabay
Arkivfoto: pixelcreatures / Pixabay
Flere af de store svenske netaviser blev lørdag udsat for hackerangreb. Det skriver Sydsvenskan.se, som selv er blandt de angrebne sider.

Netmedierne har været udsat for et koordineret DDOS-angreb, hvor mediernes servere bliver så belastet med forespørgelser, at man ikke kan besøge dem.

– Det är naturligtvis extremt allvarligt att det överhuvudtaget är möjligt att sänka så många stora nyhetssajter på en gång, säger Jonas Kanje, HD:s chefsredaktör och biträdande ansvarig utgivare på Sydsvenskan och fortsätter:

– Det er naturligvis ekstremt alvorligt at det overhovedet er muligt, at sænke så mange stor nyhedssider på en gang, siger Jonas Kanje chefredaktør på Helsingborg Dagblad og ansvarlig udgiver på Sydsvenskan.

– Det er alvorligt af mange grunde. Det er i bund og grund et spørgsmål om ytringsfrihed. Dem, der står bag dette hindrer nyhedsformidlingen. Det kan til og med være samfundsskadeligt, siger Jonas Kanje til Sydsvenskan.se.

Kort før angrebet skal der, ifølge Sydsvenskan.se, være udsendt en trussel via Twitter om angreb i de kommende dage rettet mod svenske medier og myndigheder som “spreder falsk propaganda”.

De angrebne netmedier er Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri, Sydsvenskan og Helsingborgs Dagblad, som helt eller delvist har været “nede” i løbet af lørdag aften.