Kvinde dræbt af knivstik på bosted i Roskilde

af

En 57-årig kvindelig medarbejder blev fredag aften dræbt på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i  Roskilde. Kort: © OpenStreetMap-bidragsydere
En 57-årig kvindelig medarbejder blev fredag aften dræbt på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.
Kort: © OpenStreetMap-bidragsydere

En 57-årig kvinde er død efter hun fredag aften blev stukket ned på det socialpsykiatriske bosted Lindegården på Boserupvej i Roskilde.

Kort efter klokken 20 blev politiet kaldt ud til institutionen, hvor en 30-årig mandlig beboer netop havde stukket den 57-årige kvindelige medarbejder.

Kvinden blev kørt til sygehus, hvor hun omkring kl. 22.30 blev erklæret for død som følge af det knivstik, der var påført hende med en ca. 23 cm. lang kniv.

Politiet anholdt ved ankomsten til bostedet den 30-årige mandlige beboer. Han havde smidt kniven fra sig, men en politihund fandt kort efter en kniv i et buskads. Politiet formoder, at kniven er gerningsvåbnet.

Den 30-årige er bragt til politistationen i Roskilde, og han skal nu lægeundersøges og afhøres. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdag med krav om varetægtsfængsling.

Motivet til den tragiske hændelse kendes ikke.

Politiet var ved midnatstid stadig i gang med gerningsstedsundersøgelser og afhøringer af vidner på stedet.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at kvindens familie er underrettet.

Lindegården er et socialpsykiatrisk bocenter under Københavns Kommunes socialforvaltning og målgruppen er borgere med psykiske lidelser, der gør, at de har brug for støtte i hverdagen.