Nordiske fodboldformænd vil holde EM

,

af

Formændende for de nordiske fodboldforbund besluttede på et møde i dag, at man vil ansøge om værtsskabet for EM i fodbold i 2024 eller 2028.

Arkivfoto: flooy / Pixabay

Her blev det også besluttet, at Norden skal satse på bæredygtighed, frivillighed og trivsel, når der bydes på værtsskabet.

De nordiske formænd ønsker en fælles nordisk ansøgning om værtsskabet, så kampene bliver fordelt på tværs af Danmark, Sverige, Norge og Finland, mens der også skal være arrangementer i Island og Færøerne.

DBU’s formand, Jesper Møller, glæder sig over enigheden blandt de nordiske formænd og ser frem til arbejdet med at forberede et bud på EM-værtsskabet. Det er Jesper Mølles forventning, at et EM-værtsskab kan have stor betydning dansk fodbold – også selv om Danmark i forvejen skal være vært for fire kampe under EM 2020, der spilles over 13 forskellige lande i hele Europa.

– EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold. At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark. Både for fans og tilhængere men også for klubber, frivillige og andre, der skal være med til at arrangere og muliggøre et så stort et arrangement. Det vil give et kæmpe løft for dansk fodbold i mange år før og efter selve EM-slutrunden, siger Jesper Møller til DBUs hjemmeside.