Han konstruerede nødløgn der kostede minister jobbet – nu bliver han politidirektør

af

Foto: Rigspolitiet.
Foto: Rigspolitiet.
Justitsministeren har i dag indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at afdelingschef Jens-Christian Bülow udnævnes til politidirektør i Nordsjællands Politi med virkning fra den 1. maj.

Jens-Christian Bülow har tidligere bl.a. været afdelingschef for Justitsministeriets Politi- og Strafferetsafdeling og Lovafdeling. Jens-Christian Bülow har senest varetaget en stilling i Rigspolitiet, hvor han siden den 1. januar i år har været med til at koordinere dansk politis håndtering af situationen ved grænserne og udfordringerne som følge af flygtninge og migrantsituationen.

Jens-Christian Bülow var en af de embedsmænd, som fabrikerede den “nødløgn” om et afbud fra Københavns Politidirektør som grund til, at Folketingetsretsudvalg ikke kunne besøge Christiania i 2012. Den sande grund til udsættelsen af besøget var en fortrolig sikkerhedsvurdering af bl.a. truslen mod Pia Kjærsgaard (O). Samme “nødløgn” kostede i øvrigt daværende justitsminister Morten Bødskov jobbet.

Jens-Christian Bülow er 43 år og bor i Gentofte kommune med sin familie.