Aalborg Lufthavn får nærpolitistation

af

Nordjyllands Politi har besluttet at etablere en nærpolitistation i Aalborg Lufthavn i Nørresundby.

Etableringen af den nye nærstation betyder, at nærpolitistationen i Løvbakken i Nørresundby deles op i to og en del af opgaverne flyttes ud til lufthavnen, mens den resterende del – de kriminalpræventive – flyttes til Politigården i Aalborg.

Flytningen indebærer en styrkelse af bemandingen i Nørresundby, fordi 15-16 medarbejdere fremover får fast arbejdsplads i lufthavnen. Den nye nærpolitistation skal løse en bred vifte af opgaver, fx paskontrol, efterforskning, kontroller, transportopgaver og forskellige former for sagsbehandling.

Fortsat fokus på det nære
Politidirektør Elsemette Cassøe fra Nordjyllands Politi forsikrer, at politiet fortsat vil være massivt til stede i Nørresundby med patruljer, herunder cykelpoliti og med en fokuseret indsats i Løvvangen, også på det forebyggende område.

– Borgerne vil stadig opleve et engageret nærpoliti, der har fokus på de konkrete problemer, og vores betjente vil arbejde målrettet med at styrke de gode relationer til alle samarbejdspartnere i lokalområdet, siger Elsemette Cassøe.

Politidirektøren pointerer, at nærbetjentene fremover kan fokusere mere på det nære forebyggende arbejde, fordi en del opgaver med sagsbehandling blandt andet flyttes til den nye nærpolitistation i Aalborg Lufthavn.

Tidspunktet for ændringerne er ikke præcist fastlagt, men politiledelsen forventer, at det sker i løbet af nogle få måneder.