ROXETTE aflyser alt!

af

Roxette i koncert i Halstad, Sverige i 2010.  Nu er det slut med Roxette-koncerter. Foto: Ilya Volkov (CC BY 3.0)
Roxette i koncert i Halstad, Sverige i 2010. Nu er det slut med Roxette-koncerter. Foto: Ilya Volkov (CC BY 3.0)

Det svenske rockikon Roxette aflyser nu alle koncerter i forbindelse med deres RoXXXette 30 års jubilæumsturné.

Turnéen skulle være startet den 3. juni, men sangerinden Marie Frederiksson er af lægerne blevet rådet til ikke at tage på turné og derfor er alle sommerens koncerter aflyst.

I september 2002 fik Frederiksson konstateret en malign tumor i hjernen.

Deres sidst koncert var derfor den 8. februar i Grand Arena i den sydafrikanske by Cape Town.

I forbindelse med aflysningerne siger Marie Frederiksson:

– Det har været nogle fantastiske 30 år. Jeg føler intet andet end lykke og glæde når jeg ser tilbage på Roxettes verdens turnéer. Alle vores shows og minder gennem årene vil altid være en stor del af mit liv. Jeg er især stolt og taknemmelig for at komme tilbage i 2009 efter min alvorlige sygdom og kunne være istand til at tage Roxette jorden rundt et par gange mere. Desværre, er mine turnédage ovre og jeg ønsker at benytte denne lejlighed til at takke vores skønne fans, som har fulgt os på vores lange og snoede rejse.

Om det nye album “Good Karma”, som bandet udgiver i Juni siger Frederiksson:

– For mig, er det vores bedste album nogensinde!

Per Gessle: Sikken udsigt vi har haft
Marie Frederiksson og Per Gessle dannede Roxette i 1986 og deres debutsingle var “Neverending Love”. Tre år senere blev de en kæmpe international sensation med hittet “The Look”. Herefter fulgte flere store hits som “Joyride” og “It must have been love”.

– Hvem skulle have troet, at dette lilleby-band fra den svenske vestkyst stadig skulle eksistere efter 30 år, spørger Per Gessle retorisk og takker både musikere og samarbejdspartnere samt bandets fans, uden dem ville intet have været muligt.

– Mest af alt vil jeg gerne takke den mægtige Marie, Amazonen af den hellige stemme, gudinden for superb rockpræsentation, den frigjorte og storslåede fortolker af mine ydmyge ord og musik, for denne rejse på det flyvende tæppe, som tog os til toppen af alle bjergene. Min Gud, sikken udsigt vi har haft. Fornøjelselsturen på vejen er slut nu – men vi havde det sjovt, ikke?