Bøde til vognmand: Chaufføren var ikke ansat

af

Foto: Retten i Sønderborg.
Foto: Retten i Sønderborg.
En vognmandsvirksomhed fra Nysted blev tirsdag ved retten i Sønderborg idømt en bøde på 47.000 kr.

Det skete næsten på årsdagen for, at en af vognmandsvirksomhedens lastbiler standset i Padborg af Tungvognscenter Syd, den 17. april sidste år.

Det viste sig, at chaufføren ikke var ansat i den danske vognmandsvirksomhed, men i et polsk selskab. Det polske selskab var et underselskab i forhold til den danske vognmandsvirksomhed, og vognmanden mente derfor godt, at man måtte bruge den pågældende chauffør.

Regelgrundlaget er sidenhen blev præciseret, så det fremgår tydeligt, at det ikke er tilfældet.

Ved tirsdagens retsmøde mødte vognmandsvirksomheden ikke op og blev derfor dømt som udeblevet for at have anvendt en chauffør, som ikke var ansat i virksomheden, eller hos en tilladelsesindehaver, der er godkendt til erhvervsmæssig at udleje chauffører, samt for chaufførens overtrædelser af køre- hviletidsbestemmelserne.