Flertal i Folketinget sender soldater og kampfly i krig

af

Regeringen vil igen sende F16 fly til bekæmpelse af IS. Arkivfoto: Værnsfælles Forsvarskommando
Regeringen vil igen sende F16 fly til bekæmpelse af IS. Arkivfoto: Værnsfælles Forsvarskommando
Et flertal i folketinget bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Socialdemokraterne, De Konservative og De Radikale har besluttet at sende danske kampfly og soldater sendes i krig mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Beslutningen blev taget efter en fem timer lang debat i Folketinget tirsdag.

Med politikernes velsignelse kommer den danske indsats til at bestå af et C130j Super Hercules Transportfly, fire F16-fly, mandskab og og op til 60 soldater fra Jægerkorpset og Frømandskorpset.

– Det er glædeligt at et bredt flertal i dag har stemt for det udvidede danske militære engagement mod terrororganisationen ISIL. Med det udvidede mandat får vi mulighed for at bekæmpe ISIL på tværs af landegrænser, hvilket gør, at ISIL ikke kan skjule sig i Syrien. Det er vigtigt, at vi forsætter kampen og sætter endnu hårdere ind netop nu, mens ISIL er trængt tilbage, siger forsvarsminister Peter Christensen.

– ISIL udgør stadig en stor trussel mod civilbefolkningen i regionen – og mod Europa gennem terrorangreb og fremmedkrigere.

Derfor skal vi øge presset på dem militært. Vores mål er at fjerne truslen fra ISIL i Mellemøsten og Europa, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Prisen for det nye bidrag er på 305 millioner kroner.