Samlede 3,6 mio. kroner ind til Hjerteforeningen

af

Mona Smed og Hans Zachariassen samler ind i Solsikkehaven i Kolding. Charlotte Abrahamsen giver et bidrag. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Mona Smed og Hans Zachariassen samler ind i Solsikkehaven i Kolding. Charlotte Abrahamsen giver et bidrag. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Søndag tog næsten 4000 indsamlere mange og vigtige skridt for Hjerteforeningen. Resultatet af Hjerteforeningens første landsindsamling nogensinde blev ca. 3,6 mio. kr.

Det koster at arbejde målrettet med forebyggelse, forskning og patientstøtte. Derfor stod der meget på spil, da tusinder af indsamlere brugte tid og kræfter på hjertesagen. Og deres ihærdighed blev belønnet af danskerne.

– Vi er meget taknemmelige for den store indsats, som indsamlere og frivillige i Hjerteforeningen har ydet. Og lige så taknemmelig for de penge, der er lagt i indsamlingshjerterne. Det var en overvældende støtte fra befolkningen og en fantastisk landsindsamling-debut for os, siger Kim Høgh, Hjerteforeningens administrerende direktør.

Landsindsamlingen er gennemført under parolen ”Danmark banker for hjertet”. Over hele landet har hoveddørene givet bankelyde fra sig, når indsamlerne har været forbi på deres rute. Og over alt er Hjerteforeningen blevet endog rigtig godt modtaget.

Det kan skyldes, at de fleste danskere har – eller har haft – hjerte-kar-sygdomme tæt inde på livet og derfor ved, hvad sygdommene kan have af alvorlige konsekvenser.

Derfor satser Hjerteforeningen benhårdt på forebyggelse, forskning og patientstøtte. Sidste år uddelte Hjerteforeningen ca. 50 mio. kr. til forskning – blandt andet til projekter, der særligt fokuserer på børns og kvinders hjertesygdomme.

Forskning er helt afgørende for, at danskerne kan undgå at bliver hjertesyge – og at patienter og deres familier kan få det bedst mulige liv med sygdommen. Det forventes, at ca. 485.000 danskere i 2020 vil være ramt af en hjerte-kar-sygdom.

– Forebyggelse og forskning har bragt os langt. Dødeligheden af hjerte-kar-sygdomme er nedbragt med 60 procent i løbet af de seneste 20 år. Men det er fortsat hver fjerde dansker, der dør af en hjerte-kar-sygdom. Så der er stadigt meget at gøre, og vi har behov for al den støtte, vi kan få, siger Kim Høgh.

Det endelige indsamlingsresultat foreligger endnu ikke. Men ud fra de første del-resultater og en matematisk prognose skønnes det, at årets resultat lander på ca. 3,6 mio. kr.