Hjemmeværnet skal aflaste politiet ved grænsen

af

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Arkivfoto: Rolf Larsen.
165 betjente kommer nu tilbage til arbejdet i politikredsene, og politiskolen skal optage politielever hurtigere. Det er nogle af de tiltag, som justitsminister Søren Pind fremlagde i dag.

Dansk politi står over for store udfordringer i lyset af det forhøjede terrorberedskab og den forstærkede indsats ved grænserne.

Justitsminister Søren Pind mødtes tirsdag med partierne bag forliget om politiets økonomi for at drøfte håndteringen af de nuværende udfordringer, som dansk politi står over for i lyset af det forhøjede terrorberedskab og den forstærkede indsats ved grænserne.

Samlet set kan 165 politifolk komme tilbage til deres politikredse fra grænsen ved at det indsættes færre betjente ved grænsen og hjemmeværnet i stedet skal bistå politiet i forbindelse med grænsekontrollen. Hjemmeværnet vil være under politiets ansvar og ledelse, og der skal gennemføres et målrettet uddannelsesprogram i regi af politiskolen.

Og så skal der uddannes endnu flere elever på Politiskolen. Med politiforliget aftalte partierne at øge optaget til 552. Det er 168 studerende mere end de normale 384 studerende. Nu fremrykker man optag fra 2017 til 2016, så der i 2016 optages det maksimale antal på 600 elever. Altså 216 studerende udover det normale.

Fremover er det ikke betjente, der skal sidde bag kassevognene og fotografere bilister, som kører forstærkt. I stedet skal det være folk med andre uddannelser, som skal lave fartkontroller i ATK-vognene. Politiet vil også fremadrettet bruge private aktører til kostertransport og overveje, om også denne mulighed kan bruges andre steder.