Huspriserne stiger og salgstiden er kortere

,

af

Der er færre huse til salg, i kortere tid og til højere priser end for et år siden. Det viser Realkreditrådets udbudsstatistik for april 2016.

Der er færre huse til salg end for et år siden i stort set alle landsdele. København og Nordsjælland er de eneste undtagelser. Samlet set er der på landplan 38.071 huse til salg, og det er 844 færre end sidste år.

– Selvom der her i forårsmånederne sættes mere til salg, er boligudbuddet overordnet set skrumpet en smule over det seneste år. Det faldende udbud gør det lettere for sælgerne, fordi køberne ikke har helt så mange alternativer at vælge i mellem som tidligere. Sælgerne nyder også godt af kortere udbudstider de fleste steder i Danmark, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Den gennemsnitlige udbudstid for et hus er i dag knap 10 måneder, og det er to uger kortere end for et år siden. Udbudstiderne er lavere end for et år siden i stort set alle landsdele. På Østsjælland er ændringen størst. Her er udbudstiderne seks uger kortere end for et år siden.

– Det er et sundhedstegn, at husene ligger kortere tid til salg. Men mange steder i landet er udbudstiderne stadig lange. I Syd-, Vest- og Nordjylland er de gennemsnitlige udbudstider fx stadig over et år. De gennemsnitlige tal dækker naturligvis over store forskelle, og mange huse sælges langt hurtigere, forklarer Ane Arnth Jensen.

Stigende priser
Det seneste år er udbudspriserne på huse steget med 3,5 pct., og et gennemsnitlig hus på 140 kvm. er i dag sat til salg til ca. 2 mio. kr. Huspriserne er højere end for et år siden i hele landet, bortset fra på Bornholm, hvor priserne er faldet en smule.

– Udbudspriserne på huse er kravlet op og er højere end for et år siden de fleste steder i landet. Det er dog fortsat i København, at det går stærkest. Her er udbudspriserne næsten 9 pct. højere end for et år siden, forklarer Ane Arnth Jensen.

I Københavns Kommune koster et gennemsnitlig hus på 140 kvm. nu ca. 4,8 mio. kr.