19-årig tiltales for at true med terrorhandlinger

af

Justitsminister Søren Pind besluttede i går, at der skal rejses tiltale mod en 19-årig mand fra Østjylland for på Facebook at true med at begå terrorhandlinger.

– Vi ser i disse år en kraftig stigning i terrorsympatiserende propaganda på nettet. Det skal vi ikke acceptere. Det er vigtigt, at myndighederne udviser agtpågivenhed og sikrer, at den form for trusler mødes med konsekvens, siger justitsminister Søren Pind.

Ifølge anklageskriftet er den 19-årige tiltalt for på Facebook at have delt en film produceret og udgivet af Islamisk Stat, der bl.a. viser tilfangetagne personer, der bliver henrettet ved nakkeskud og halshugninger, og for at have fremsat en truende kommentarer i tilknytning til filmen.

Straffesagen er forhåndsberammet til hovedforhandling ved Retten i Aarhus den 18. maj 2016.