To mænd skudt i opgang

af

To mænd blev natten til søndag skudt i en opgang på Sydvej i Helsingør.

Klokken 00.29 modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at der der var blevet affyret skud i en opgang på Sydvej i Helsingør. Ifølge anmeldelsen skulle tre personer være blevet ramt af samlet mellem syv og 10 skud.

Da politiet ankom til stedet, viste det sig, at det var to mænd, som var blevet ramt af skud. Den ene mand var blevet ramt i brystet og begge ben, mens den anden mand var blevet ramt i det ene ben. Begge ofre, der er af anden etnisk herkomst end dansk, er meldt uden for livsfare.

De formodede gerningspersoner løb efterfølgende fra gerningsstedet via Sydvej til Rønnebær Allé, hvorfra de kørte mod boligområdet Vapnagaard i en mørk bil, muligvis en VW Passat.

– Det er endnu for tidligt at sige, hvad der ligger til grund for hændelsen, herunder om det er banderelateret, men vi undersøger alle muligheder og motiver, når det drejer sig om noget så alvorligt som skyderi, fortæller vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen fra Nordsjællands Politi.

Søndag morgen havde Nordsjællands Politi endnu ikke anholdt nogen i sagen.