Politiet forbyder Black Jackets adgang til klublokaler

af

Københavns Vestegns Politi har torsdag eftermiddag klokken 16 forbudt grupperingen Black Jackets adgang til deres lokaler i Albertslund.

Det er, ifølge politiet, en akut konflikt i bandemiljøet, som har ført til, at der er udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Værkstedsgården 9-11 1. sal i Albertslund. Forbuddet gælder fra i dag klokken 16 og indtil videre 14 dage frem til og med den 2. juni 2016.

– Vi vurderer at der netop nu er en betydelig risiko for at Black Jackets, der bruger lokalerne på Værkstedsgården 9-11, kan blive angrebet. Baggrunden for vores vurdering er de seneste dages efterforskning og systematisk indsamling af oplysninger i bandemiljøet, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi.

Hjemmepleje i ejendommen
I ejendommen på Værkstedgården har også Albertslunds Kommunes hjemmepleje til huse i stueetagen. Der er blevet lagt vægt på de ansattes sikkerhed i forbindelse med Københavns Vestegns Politis beslutning.

– Kommunens medarbejdere skal kunne møde på arbejde, uden at frygte at ende midt i et skudopgør. Heller ikke andre borgere i området kan være tjent med en sådan frygt, siger Svend Foldager.

Konkrete efterretninger
Inden for den sidste uge, har der været flere skudepisoder i Hovedstadsområdet. Ifølge politiets efterforskning har Black Jackets eller de bandegrupperinger Black Jackets rivalisere med, været involveret i disse skudepisoder.

– Vi har konkrete efterretninger på, at Black Jackets forbereder sig på angreb. Historisk har politiet erfaring for, at den slags konfliktsituationer i rocker/bandmiljøet kan ende i angreb på klubhuse og tilholdssteder. Det skal vi som politi forhindre, ligesom vi skal sikre borgernes tryghed og sikkerhed. Derfor vælger vi i dag at forbyde adgang til bandens tilholdssted, siger politiinspektør Svend Foldager.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme § 1, stk. 2.