Sverige: Illegale våbenværksteder leverer ombyggede våben til kriminelle

af

Nogle startpistoler kan konverteres til at affyre skarpe ammunition. Arkivfoto: shotput / Pixabay
De er billige at anskaffe og nemme at lave om til rigtige våben. I Sverige ombygger illegale våbenværksteder gas- og startpistoler til skarpe våben, som bruges af kriminelle. Det skriver Svenska Dagbladet.

Ifølge avisen har mere end hver tiende skarpe håndvåben som politiet eller toldvæsnet har beslaglagt de seneste år, været en konverteret start- eller gaspistol.

Den slags våben kræver tilladelse i Sverige, men kan købes i f.eks. en række andre EU-lande og derefter smugles ind i landet – f.eks. som pakkepost, hvor de på våbenværksteder ombygges til skarpe våben, som er umulige at spore.

Ifølge Svenska Dagbladet, så sker der i gennemsnit mindst ti skudepisoder på gadeplan om året med konverterede gas- eller startpistoler, formentlig flere, for tallet dækker kun de tilfælde, hvor man har fundet kuglen eller patronhylstre.