Mand købte bil: Idømt fængsel og bøde på 59.500 kroner

af

Foto: Rigspolitiet.
Foto: Rigspolitiet.
En 41-årig mand fra Løsning torsdag ved retten i Horsens idømt 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 59.500 kr.

Manden var blandt andet tiltalt for på en rasteplads ved Ejer Bavnehøj at have købt en Ford F150 pickup til 40.000 kr., uagtet han vidste eller havde en bestemt formodning om at den var stjålet. Bilen havde en handelsværdi på ikke under 250.000 kr. Manden nægtede forholdet.

Det kom frem under sagen, at han hverken havde fået en slutseddel, registreringsattest, kvittering for betaling, oplysning om sælgeren eller på anden måde sikret sig, at bilen ikke var stjålet. Derudover havde manden fra 2013-2015 kørt for stærkt to gange, kørt narkokørsel, kørt med nummerplader fra en afmeldt bil, kørt uden at have registreret bilen i Danmark, kørt privat med prøveplade påsat, kørt uden ansvarsforsikring, kørt fire gange uden førerret  og været i besiddelse af 1 gram amfetamin.

Domsmandsretten dømte manden skyldig i alle de 10 forhold der var rejst tiltale for. Ud over 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 59.500 kr., blev manden også frakendt retten til at føre motordrevet køretøj, bortset fra lille knallert, i 3 år og 6 måneder. Retten konfiskerede også en varebil og den nævnte Ford F150 pickup blev udleveret til rette ejer.