Politiet indfører visitationszoner i tre nordsjællandske byer

af

Arkivfoto: mullannix930 / Pixabay
Efter flere skudepisoder i bandemiljøet indfører Nordsjællands Politi nu visitationszoner i tre nordsjællandske byer.

Tirsdag meddelte Nordsjællands Politi, at man med hjemmel i politilovens § 6 har indført visitationszoner i fire områder i henholdsvis Helsingør, Kokkedal og Hillerød.

Oprettelsen af visitationszonerne sker på baggrund bl.a. en skudepisode på Sydvej i Helsingør, hvor to mænd blev såret og et skyderi i Hillerød samt beslaglæggelse af våben i Kokkedal og Hillerød.

Ved at indføre visitationszoner kan politiet den konkret mistanke foretage stikprøvevis visitation af borgere samt undersøge køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben. Og det skal forebygge, at nogen “foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi.

– Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder. Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, fortæller chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Magnus Andresen.

Visitationszonerne trådte i kraft i dag klokken 17 og løber frem til tirsdag den 21. juni 2016 klokken 17.00.