Mand med tilknytning til Satudarah dømt for indbrud og hjemmerøveri

af

En 21-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen Satudarah i Bagsværd blev tirsdag idømt 3½ års fængsel ved Retten i Lyngby for sin medvirken i et netværk af hælere og indbrudstyve.

Operation Steppeulv
Det særlige sjællandske politisamarbejde mod organiseret indbrudskriminalitet og hjemmerøverier, Task Force Indbrud (TFI) foretog i vinter en længerevarende efterforskning med kodenavnet “Operation Steppeulv”. Efterforskningen var rettet imod det netværk, som den nu dømte tilhører. Den 14. januar i år slog politiet så til mod netværket og anholdt 10 personer og foretog ransagninger af en række adresser på Sjælland og Fyn, hvorfra der blev sikret store mængder stjålne designmøbler og narkotika.

Den 21-årige blev i går dømt for i forening med en medgerningsmænd i flere tilfælde at have begået organiseret indbrudskriminalitet efter straffelovens § 286. Han blev også dømt for at have begået et hjemmerøveri natten mellem den 13. og den 14. januar 2016 på en adresse i Søborg, hvor han i forening med yderligere to maskerede medgerningsmænd røvede lejlighedens beboer for blandt andet kontanter. Den 21-årige mand havde et forudgående kendskab til lejlighedens beboer. Desuden blev han dømt efter straffelovens § 191 for at have besiddet en stor mængde ecstasy på bopælen med henblik på videresalg.

-Jeg er meget tilfreds med, at den længevarende efterforskning har nu ført til dom i sagen. Der er tale om flere tilfælde af alvorlig og organiseret kriminalitet, som den 21-årige er blevet dømt for, hvilket er årsagen til længden på strafudmålingen, fortæller anklager Tina Davidsen.

Flere venter på domme
Den nu dømte er den fjerde anholdte i sagen, som har modtaget en dom. Yderligere ni personer afventer domme for ikke under 50 forskellige kriminelle forhold, herunder en lang række indbrud begået i privat beboelse og forskellige offentlige institutioner.

Den 21-årige mand var i forvejen kendt af politiet og straffet flere gange. Han modtog gårsdagens dom efter samråd med sin forsvarer.

-Task Force Indbrud er meget tilfredse med det endelige resultat i sagen. Der har været tale om en større efterforskning, der nu finder sin endelige afslutning. Det er vores vurdering, at vi ved den efterforskning vi har foretaget, har sat en stopper for et meget aktivt netværk, fortæller efterforskningsleder i TFI, politikommissær Allan Lørup.