Tre unge dømt for vold og forsøg på voldtægt

,

af

I fredags faldt der dom ved Retten i Horsens i en sag, hvor tre unge blev dømt for en række kriminelle forhold, som de begik fra august til november i 2015. De dømte er en 17-årig pige fra Vejle, en 22-årig mand fra Hørning og en 23-årig mand fra Herning.

Alle tre er dømt for den 2. november 2015 mellem kl. 17 og 18 at have overfaldet en 15-årig pige på et grønt område ved Kærvej nordøst for Hørning Station.

– De tre er dømt for at have slået den 15-årige med en kæp, så hun blandt andet brækkede armen, fortæller anklager for Sydøstjyllands Politi Emma Dall og fortsætter:

– Hun blev udsat for voldtægtsforsøg af den 23-årige mand, som også tvang hende til oralt samleje, mens de to andre dømte opholdt sig i nærheden. De var altså vidende om det, og derfor blev de alle tre dømt for det. Herefter truede den 23-årige mand pigen med, at han ville slå hende ihjel, hvis hun fortalte politiet om det.

Den 17-årige og 22-årige blev også dømt for at stjæle den 15-åriges mobiltelefon, og alle tre personer blev dømt for i samme tidsrum og på samme sted at have kastet sten efter den 15-årige og efter en 23-årig mand, som den 15-årige havde spurgt om hjælp efter overfaldet.

Flere kriminelle forhold førte til endelig dom
Den 17-årige kvinde er også dømt for et andet overfald, som skete den 16. oktober i Skanderborg mod en 19-årig pige fra Skanderborg og for at have truet hende, hvis hun ville anmelde overfaldet til politiet.

– Den 22-årige mand blev også dømt for nogle andre kriminelle forhold’, uddyber anklager Emma Dall: ’Han blev dømt for at have stjålet en bil den 29. august 2015, for at køre i den uden kørekort og for at køre ind i en parkeret bil og herefter stikke af herfra, siger Emma Dall.

Forholdene førte til, at den 17-årige kvinde blev idømt 1 år og 9 måneders fængsel, den 22-årige mand fik 2 års fængsel og en bøde på 12.000 kr. for overtrædelse af færdselsloven og den 23-årige fik 2 år og 3 måneders fængsel.

Den 17-årige kvinde og 22-årige mand har begge været fængslet siden den 3. november og den 23-årige siden den 4. november og skal nu fortsat være det, indtil de har afsonet deres straf.

Den 17-årige kvinde og den 23-årige mand modtog deres dom, mens den 22-årige mand valgte at anke sin dom.

Alle tre blev samtidig dømt til at betale den 15-årige pige 78.000 kr. i erstatning.