Dømt: 27-årig mand forsøgte at slå sin ekskone ihjel

af

En 27-årig somalisk mand fra Aarhus blev tirsdag ved retten i Aarhus idømt 6 år og 6 måneders fængsel og udvisning af landet for forsøg på manddrab og grov vold.

Den 27-årige blev anholdt i september sidste år kort efter han havde stukket sin dengang 22-årige ekskone og 18-årige ekssvigerinde med en køkkenkniv.

Den 27-årige havde om eftermiddagen opsøgt ekskonen i hendes lejlighed på Peter Fabers Vej i Aarhus Vest, hvor han først skubbede hende ned af trappen i opgangen og derefter stak hende adskillige gange i ansigtet og på kroppen med en kniv. Flere af knivstikkene var alvorlige, et af dem punkterede kvindens venstre lunge, og hun var i fare for at miste livet.

Mandens 18-årige ekssvigerinde var også til stede i lejligheden, med da hun forsøgte at komme sin søster til undsætning stak han også hende med kniven. I tumulten lykkedes det dog den 22-årige ekskone at få sparket sig fri fra manden, hvorefter han stak af fra stedet. Han blev kort efter anholdt lige i nærheden, og har siddet varetægtsfængslet siden.

I går blev den 27-årige så dømt for at have forsøgt at slå sin ekskone ihjel og for at have udøvet grov vold mod sin ekssvigerinde. Dommen på 6 år og 6 måneders fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud for bestandig er en dom i tråd med den nedlagte påstand.

– Henset til den meget grove kriminalitet fandt retten at domfældte tillige skulle udvises, på trods af hans familiære tilknytning til Danmark, og jeg er meget tilfreds med dommen, siger Dorthe Lysgaard, anklager ved Østjyllands Politi.

Den 27-årige ankede dommen til frifindelse.