Medarbejder overfaldet med kniv på bosted

af

Natten til tirsdag blev en medarbejder på botilbuddet Røde Mellemvej i København overfaldet af en borger med en kniv.

Borgeren havde samme aften selv bedt om at blive indlagt på psykiatrisk Center Amager, men blev afvist af hospitalet. Borgeren går derefter hjem, henter en kniv på sit værelse og overfalder en af de to medarbejdere, der er på vagt. Der sker kun mindre snitskader, da medarbejderen afværger overfaldet med armene. Kollegaen hjælper til at få kniven fra borgeren og fastholder vedkommende, indtil politiet ankommer.

Borgeren har ikke tidligere været aggressiv eller handlet personfarligt.

– Vi har desværre været vidne til et nyt knivoverfald på et af vores bosteder i nat. Heldigvis skete der kun mindre skader, men det er en rystende oplevelse for medarbejderne. Og det bekymrer mig, at en vi igen ser en sindslidende, der selv ønsker indlæggelse men bliver afvist, hvorefter vedkommende laver voldelige overfald. Det går slet ikke, siger Jesper Christensen, Socialborgmester i København og fortsætter:

– Jeg håber, at dette kan medvirke til, at vi kan få ændret loven, så vi kan forbyde knive i beboernes hjem på bostederne. Det kan vi ikke i dag, og det er en helt uholdbar situation. Det håber, jeg de fleste kan indse.