Vejle: 26-årig mand mistænkt i drabssag

af

Politiet har anholdt en 26-årig mand fra Vejle som formodes at være gerningsmanden til en knivdrab på et 31-årig medlem af grupperingen Black Army.

Onsdag aften kort før klokken 20 blev en 31-årig mand, som Sydøstjyllands Politi beskriver som medlem af Black Army, stukket ned i Vestergade i Vejle med en kniv.

Den 31-årig blev bragt til hospitalet, hvor han kort tid efter blev erklæret død.

Efterforskningen førte i løbet af natten til torsdag til, at Sydøstjyllands politi nu har en mistænkt i sagen. På baggrund af vidneafhøringer og en række andre efterforskningsskridt har der formentligt været to mænd med den formodede gerningsmand i Vestergade. De mødtes med ofret – efter de foreløbige oplysninger – efter aftale, og der er i efterforskningen fundet oplysninger, der tyder på, at drabet var planlagt.

Gerningsmanden dræbte afdøde med en kniv, som efterfølgende er fundet, sammen med en skarpladt pistol. De to genstande er fundet et stykke fra gerningsstedet på det der formodes at være flugtruten.

Politiet oplyser, at den formodede gerningsmand er en 26 årig mand fra Vejle med afgansk baggrund, og den ene af de to mænd, der var med ham på gerningsstedet formodedes at være en 22 årig bror til gerningsmanden.

Kunne ikke betale narkogæld
Sydøstjyllands Politi, der fortsat efterforsker sagen, oplyser, at de foreløbige oplysninger i sagen tyder på, at drabet skete, fordi den 26-årige ikke var i stand til at betale en narkogæld, som han havde til det 31-årige Black Army-medlem.